CV Tips

Hoe een ideaal CV schrijven

Uw CV is de eerste indruk van uzelf die u geeft  aan een rekruteerder of een onderneming. In een competitieve markt dient u  een goed CV te hebben om een nieuwe job te kunnen bemachtigen.

Het is immers de eerste stap in een rekruteringproces en het is belangrijk om hier tijd voor vrij te maken.

Een goede motivatiebrief versterkt de ervaring en de vaardigheden die op uw CV staan.

Uw CV en motivatiebrief samen schetsen een beeld van u en uw huidige carrière en omschrijven waarom u verschillend bent ten opzichte van de concurrentie!

Door dit goed te doen verzekert u zichzelf van een plaats in de shortlist.

CV Structuur

Persoonlijke gegevens

Start met uw persoonlijke gegevens. Volledige naam en contactgegevens inclusief woonplaats, alle bruikbare telefoonnummers en e-mailadressen. Vermijd overbodige gegevens zoals religieuze overtuiging, namen van kinderen, etc. Voeg talenkennis, professionele lidmaatschappen en militaire diensten toe indien relevant. Een foto is altijd leuk voor de rekruteerder om u na het interview nog te herinneren.

Opleiding

Onderwijs- en beroepskwalificaties dienen na de persoonlijke gegevens te volgen, inclusief de namen van de instellingen met de juiste data. Lijst deze in omgekeerde volgorde, te beginnen met uw diploma hoger onderwijs, omdat deze meer relevant zijn voor een potentiële werkgever. Geef een overzicht van uw middelbare schoolresultaten (deze gegevens zullen belangrijker zijn als u onlangs tot de arbeidsmarkt bent toegetreden, dan dat u bijvoorbeeld 20 jaren geleden de schoolbanken hebt verlaten). Voeg computervaardigheden en andere recente trainingen toe/ontwikkelingen die interessant zijn voor de functie waarvoor u solliciteert.

Periodes of stages die u in het buitenland hebt bijgewoond in het kader van uw opleiding moeten worden vermeld.

Doel/Objectief

Vat kort samen waar u naar op zoek bent in een volgende positie: gewenste positie, positie type (contract of vast), laatste / huidige salaris, beschikbaarheden en carrièreobjectieven. Voeg een lijst toe met uw kernkwaliteiten en vaardigheden.

Werkervaringen

De meest geaccepteerde stijl van een loopbaan is de chronologische CV. Uw carrièrepad wordt gepresenteerd in omgekeerde chronologische volgorde, te beginnen met uw meest recente functie. Prestaties en verantwoordelijkheden in elke rol. Er moet meer nadruk/informatie worden gelegd op de meest recente jobs.

Een functioneel CV kan soms beter geschikt zijn als je een aantal doorlopende functies hebt gehad. Deze presentatie benadrukt de belangrijkste vaardigheden die kunnen worden gegroepeerd onder geschikte rubrieken. Echter, loopbaanontwikkeling en de aard van de taken die uitgeoefend waren, kunnen onduidelijk zijn met dit type CV.

Identificeer de bijdrage die u hebt geleverd – In plaats van alleen maar een lijst van taken te vermelden, probeer na te denken over manieren om aan te tonen hoe succesvol u bent in een bepaalde rol. Vermeld uw prestaties op het werk en geef concrete resultaten die u bereikt hebt (in meetbare termen indien mogelijk). Bijvoorbeeld, in plaats van te schrijven: “website van het bedrijf ontwikkeld”, zou u kunnen zeggen: “website van het bedrijf ontwikkeld wat de verkoopcijfers van het totale product met 50 % deed stijgen”.

Referenties

Referenties kunnen worden genoteerd of gewoon "Op aanvraag"

Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga