5 tips over omgaan met millennials

5 tips over omgaan met millennials
4 november 2019

In de media verschijnen regelmatig artikels over millennials. Over hoe verschillend deze zijn, lui, veeleisend, moeilijk te managen,… Heel anders dan al de generaties die hen vooraf gingen. Deze blog gaat niet over het al dan niet waar zijn van deze artikels. Het is echter een realiteit dat Compusearch en onze klanten meer en meer geconfronteerd worden met millennials in onze kandidatenpool. Daarom geven we in deze blog geven enkele tips aan bedrijven om de (vermeende) eigenschappen van millennials te gebruiken om hun werking te verbeteren en positiever gepercipieerd te worden door de schaarse kandidaten op de arbeidsmarkt.

1. Millennials hebben behoefte aan flexibele werkschema's en werkplekken

Boven alles lijken millennials hun flexibiliteit te waarderen. Ze werken graag maar ze willen niet beperkt worden tot een vaste werkplek en een vast uurrooster van 9 tot 5.

Waarom zou u uurroosters maken? Tenzij uw bedrijf een inherente tijdsbeperking inhoudt (zoals buitenlandse klanten waarmee u persoonlijk moet communiceren), waarom evalueert u uw werknemers dan niet gewoon op de kwaliteit van hun werk? Studies tonen aan dat wanneer mensen thuis werken, ze meer productief worden. Als u duidelijke doelen stelt, kunt u uw werknemers de autonomie geven om hun werk te doen.

2. Geef regelmatig feedback

In tegenstelling tot oudere werknemers, willen millennials graag weten hoe het met ze gaat. De meeste millennials die Compusearch interviewt, zeggen dat ze liever meer feedback van hun managers krijgen dan ze nu hebben.

Het feit dat uw medewerkers niet weten hoe ze presteren is een gemiste kans. Feedback komt immers iedereen ten goede? Prestatie reviews kunnen tijdrovend en lastig zijn, maar effectieve feedback leidt tot bruikbare en waardevolle inzichten.

Maak daarom het geven van regelmatige feedback deel van de functiebeschrijving van elke manager. Zorg ervoor dat ze bijhouden hoe het met hun medewerkers gaat en dat ze die medewerkers nuttig advies geven. Beschouw het niet als micromanagement of handen vasthouden, beschouw het als het verbreden van uw huidige communicatiekanalen.

3. Maak banen zinvol en belangrijk

De meesten van ons willen dat onze banen doelgericht aanvoelen. Het verschil is dat millennials op de werkplek minder bereid zijn om werk te accepteren dat niet voelt alsof het ertoe doet. U wilt toch ook dat uw bedrijf een verschil maakt in de wereld.

Het advies van Compusearch is om medewerkers te informeren over hoe hun taken passen in de bredere missie van uw bedrijf. Als u geen missieverklaring hebt, stel die dan op! Zoek uit hoe uw organisatie het goed doet in de wereld en benadruk dat. millennials hebben verschillende motiverende factoren in vergelijking met vorige generaties. Zorg ervoor dat ze het gevoel hebben deel uit te maken van iets groters.

4. Gebruik sociale media

Als er iets is dat millennials op de werkplek nodig hebben, dan zijn het sociale media. Het is een deel van hun leven geweest zolang ze zich kunnen herinneren, en het zijn deskundige gebruikers.

Als de millennials die voor u werken experts op het gebied van sociale media zijn, betekent dit dat hun vrienden dat ook zijn en dat betekent dat de consumenten van de diensten van uw bedrijf - of, waarschijnlijker, de toekomstige consumenten van de diensten van uw bedrijf - zelf waarschijnlijk ook experts zijn in sociale media.

Gebruik de expertise van uw millennials om een toekomstig klantenbestand op te bouwen. Leer waar die jongeren op letten waar ze sociale media voor gebruiken. Genereer via uw millennials een echte aanwezigheid op sociale media.

5. Breng variatie in de functie

We lezen vaak dat millennials snel afgeleid zijn, verstokte multi-taskers die niet in staat zijn om zich te concentreren. Uit interviews van Compusearch met millennials blijkt dat deze inderdaad minder geïnteresseerd zijn in het simpelweg werken aan één ding. Dit klinkt wispelturig maar variatie is om allerlei redenen goed. Het verhoogt de betrokkenheid, houd de hersenen alert en actief en maakt medewerkers enthousiaster.

Dus waarom zou u geen variatie inbouwen in de uit te voeren functies? Zorg ervoor dat mensen niet steeds hetzelfde blijven doen. Omarm de nieuwe technologieën waar millennials dol op zijn. Haal uw werknemers uit hun comfort zone, dwing ze om nieuwe vaardigheden te leren, om nieuwe soorten projecten aan te pakken, of om iets andere taken uit te oefenen. Dit houdt hun werkplek spannend en geeft u uiteindelijk meer garanties dat elke taak goed gedaan zal worden.

Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga