Ook in 2019 blijven loyale medewerkers je waardevolste bezit!

Ook in 2019 blijven loyale medewerkers je waardevolste bezit
4 janvier 2019

De relatie van een werknemer met zijn manager zegt veel over hun niveau van betrokkenheid bij het succes van de organisatie. Onderzoek toont aan dat een verbijsterende 70% van de motivatie van een werknemer wordt beïnvloed door zijn of haar manager. Werknemers verlaten bedrijven niet, ze verlaten managers. Ongemotiveerde werknemers kunnen bedrijven veel geld kosten aan verloren productiviteit, nalatigheid, negatieve publiciteit als gevolg van slechte klantenservice,...

Organisaties weten vaak hoe belangrijk het is om gemotiveerde, betrokken medewerkers te hebben, maar de meeste slagen er niet in om hun managers verantwoordelijk te houden voor het realiseren ervan.

Hieronder 7 tips die een manager kan gebruiken om de motivatie en het moreel van medewerkers te verbeteren:

1. Verbinding zoeken met je medewerkers.

Als manager moet je gezien worden. Laat je aanwezigheid voelen. Sluit jezelf niet de hele dag op kantoor op en communiceer niet alleen met je medewerkers wanneer je iets gedaan wilt hebben. Maak kennis met je medewerkers. Informeer je over hun interesses.

2. Toon medewerkers je betrokkenheid.

Als een medewerker te maken heeft met een probleem, persoonlijk of professioneel, wees dan empathisch. Verdedig je team. Kom voor hen op.

3. Gebruik een open en eerlijke tweerichtingscommunicatie.

Houd medewerkers op de hoogte. Laat ze niet via andere kanalen horen dat er veranderingen aankomen. Luister naar je medewerkers. Zorg voor een sfeer waarin ideeën en suggesties van medewerkers worden gewaardeerd.

4. Wees eerlijk en neutraal.

Behandel iedereen eerlijk. Kies geen favorieten. Leid door het geven van het goede voorbeeld. Zorg er voor dat je bekend staat als een integer persoon.

5. Geef je medewerkers vrijheid en kansen.

Geef ze de juiste hulpmiddelen en geef ze vervolgens de ruimte om de klus te klaren. Ga niet te veel in op details.

6. Belonen en erkennen.

Toon medewerkers hoeveel je hen waardeert. Beloon altijd voor goed werk, en niet alleen toppresteerders maar ook degenen die zich verbeteren of hun best doen. Wees genereus met bedankjes.

7. Geef je medewerkers trainingen en nieuwe kansen.

Medewerkers kunnen de onwil van een werkgever om te investeren in training interpreteren als een minachting voor hun professionele ontwikkeling. Sterke punten erkennen en aanmoedigen, de verschillende vaardigheden die ze bezitten erkennen en opleidings- en ontwikkelingskansen aanbevelen.

Als je van mening bent dat werknemers je meest waardevolle bezit zijn, creëer dan een gezonde werksfeer en bied hen de tools en ondersteuning om hun werk effectief te doen.

Het is belangrijk dat managers zich concentreren op het opbouwen van relaties en een familiesfeer op het werk stimuleren. Leer je medewerkers kennen, ontmoet ze waar ze zijn en wees flexibel. Veel organisaties behandelen hun werknemers alsof ze een handelswaar zijn. Ze gebruiken ze totdat ze er niet meer uit kunnen halen en dan opzij werpen. Dit leidt tot een slecht moreel, een lagere productiviteit en een lagere omzet.

Loyale medewerkers zijn immers je meest waardevolle bezit. Neem ze niet als vanzelfsprekend of behandel ze slecht. Ze gebruiken je interne hulpmiddelen en systemen en communiceren met klanten. Zij zijn je ambassadeurs. Loyaliteit is tweerichtingsverkeer. Je kunt geen loyaliteit kopen, maar je kunt het zeker bevorderen en koesteren. Medewerkers die naar het punt zijn geduwd dat ze er niet langer om geven, zullen niet net een stap verder gaan. Ze nemen geen initiatief om problemen op te lossen. Ze zullen klanten op dezelfde manier behandelen als je hen behandelt. Medewerkers zijn het hart van het bedrijf. En als het hart stopt met kloppen ...

Belnet
Toyoda Gosei
Abbvie
Ingersoll Rand
Brussels Airlines
Ibm
Bt
Cisco
Comstor
Experis
Federale verzekering
Kapsch
Mediagenix
Mivb
Omninet
Sibelga